Sushis au poulet et aux légumes tricolores

Van klassiek tot hip: onze favoriete hapjes met kip

Kooktips

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Op zoek naar inspiratie voor aperitiefhapjes met kip? Je bent hier aan het juiste adres! Van spiesjes, bladerdeeghapjes tot hapjes in glaasjes: met kip van eigen bodem en onze tips zal je hapjes maken die altijd smaken.

Sushis au poulet et aux légumes tricolores

Hapjes in glaasjes met kip: een must op elk feest

Bij een feestmenu horen feestelijke borrelhapjes met kip. Hapjes in glaasjes hebben net dat tikkeltje meer. We delen enkele hapklare tips:

  • Denk aan de presentatie. Kies voor creatieve glaasjes en combineer verschillende formaten: bijvoorbeeld kleine confituurpotjes of glaasjes in speciale vormen. Werk je potjes af met een lintje en een etiket waarop je een boodschap noteert voor je gasten.
  • Ook bij hapjes in glaasjes met kip kan je met verschillende laagjes werken. Stel je glaasjes als volgt samen: twee laagjes fijngesneden groenten, stukjes gebakken kip, bovenaan wat dressing… Dat geeft het hapje een luxueuze toets. In ons recept met tartaar van rode biet, witloof, rosbief en mieriksworteldressing kan je de sneetjes rosbief perfect vervangen door blokjes kip.
  • Werk je hapjes af met verse kruiden zoals basilicum of koriander voor extra smaak of voeg stukjes fijngehakte noten toe voor extra bite.
  • Eentje is geentje! Presenteer verschillende hapjes in glaasjes samen op een dienbord.
Er staat een stoommandje op het marmere aanrecht waarin verschillende dumplings liggen. Er staat bovenaan een dipsausje op basis van sojasaus en een chinees kannetje.

Bladerdeeghapjes met kip om de smaakpapillen op te warmen

Om eenvoudige kiphapjes in bladerdeeg te maken werk je altijd op dezelfde manier. Neem twee plakjes bladerdeeg van dezelfde grootte en leg je vulling op het ene plakje. Leg vervolgens het andere erop en druk de randjes goed aan. Smeer de hapjes in met wat losgeklopt ei voor je ze in de oven schuift. Reken ongeveer op 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C, tot het bladerdeeg goudbruin ziet.       

Bij kipbladerdeeghapjes kan je blijven verrassen met de vulling, die kan zeer divers zijn. Varieer in de eerste plaats met de groenten van het seizoen. Denk ook aan de kruiden, andere smaakmakers zoals kaas of varieer met het type deeg…

  • Probeer bijvoorbeeld eens de combinatie kip, champignons en paprika. Snijd de ingrediënten in fijne blokjes. Bak de ingrediënten eerst kort aan in de pan en gebruik ze daarna als vulling.
  • Bladerdeeghapjes met kip, geitenkaas, wat honing en fijngehakte noten… Om je vingers bij af te likken! De honing kan je bij de vulling doen of nadien over de hapjes sprenkelen.
  • Experimenteer met verschillende types deeg: naast een klassiek bladerdeeg kan je bijvoorbeeld ook filodeeg of wontonvellen gebruiken.

Tip: voor alles wat lekker is om in onze recepten te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag je ingrediënten rechtstreeks bij de boer? Rechtvanbijdeboer.be bundelt alle verkooppunten in Vlaanderen.

Heb jij nog tips voor hapjes met kip?

Of ga jij (koude) kiphapjes maken  met een van onze recepten? We zijn benieuwd naar jouw creaties!

Toon het ons via FacebookInstagram of Twitter en post een foto of video met #lekkervanbijons! 

Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes, zet dan onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!