Translation not available
This page has not been translated for the selected language.
Frisse groene salade met aardappel
Deze salade zit boordevol heerlijk groene groenten zoals sla, erwten en courgette. De macadamianoten zorgen voor een lekkere bite terwijl je door de aardappelen met een goed gevulde maag van tafel gaat. Bonus: je kan deze groene salade makkelijk 's avonds klaarmaken voor de lunch de volgende dag.
Préparation
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was de krieltjes, schil ze en snijd doormidden. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie, voldoende peper, grof zeezout en verse tijm.
Laat ze ongeveer 30 minuten garen in de oven. Prik tussendoor even in de aardappelen om te controleren of ze al gaar zijn.
Kook ondertussen de erwtjes 4 à 5 minuten in water tot ze beetgaar zijn. In hetzelfde water kan je de sojabonen 4 à 5 minuten koken. Haal de sojabonen uit de peulen van zodra afgekoeld.
Was de radijsjes grondig en snijd ze in dunne plakjes.
Hak de rode ui fijn.
Rasp de courgette met behulp van een kaassnijder in dunne plakjes.
Bak de courgette en ui kort aan in een pan met olijfolie.
Verdeel de sla, krieltjes, courgette, erwten, edamame sojabonen, radijsjes en de rode ui over vier borden.
Werk elk bord af met grof gehakte macadamianoten, parmezaanschilfers en besprenkel met citroensap.
Qu'avez-vous pensé de cette recette ?
Faites-le-nous savoir en évaluant cette recette.