Vissen van bij ons uit de onze Noordzee. Zeetong, rog en heek liggen op ijs op tafel.

Steven en Christophe van de VisTafel: “Vis van bij ons is van wereldklasse”

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Alfa Fish en de VisTafel in Brecht staan bekend voor hun dagverse vis. Broers Steven en Christophe Timmermans kopen hun vis aan bij de visveiling, die ze op hun beurt de dag zelf aanbieden aan retailers, horeca en visgroothandels, maar ook aan particulieren in de VisTafel. “Zo kan iedereen genieten van verse vis, liefst uit de Noordzee.”

Waarom is vis van bij ons de beste keuze?

“Onze vis is van wereldklasse - zelf zijn we verlekkerd op tarbot, rog, pladijs, griet, tong… We zijn er fier op en dat stralen we graag uit. We verkopen en promoten die vissen dan ook met plezier in onze groothandel en viswinkel. Verser kan bovendien niet: al wat we kopen in Oostende, Zeebrugge of Nieuwpoort, verkopen we de dag zelf nog aan particulieren en horeca. Vis uit een ander werelddeel kan nooit zo vers zijn.”

Hoe kan je verse vis herkennen?

“Verse vissen hebben mooie rode kieuwen, blinkende ogen en zijn wat slijmerig. Op de Vlaamse visveiling zijn we er graag bij om de vis zelf te keuren. Zo kunnen we altijd verse, kwalitatieve vis aanbieden.” 

Hoe zetten jullie vis van bij ons in de kijker?

“In de VisTafel promoten we elke dag een ‘vangst van de dag’. Dat is meestal een onbekendere, duurzame vissoort - denk aan hondshaai. Op die manier leren onze klanten ook andere vissoorten dan kabeljauw en zalm kennen.”

Vis versnijden

Alfa Fish heeft een Visserij Verduurzaamt-erkenning. Wat houdt dat in?

“We zijn een van de eerste groothandels met dat certificaat. Dat houdt in dat we vis verkopen die op een duurzame manier gevangen werd in de Vlaamse Noordzee en is aangeland in Oostende of Zeebrugge. Tong, pladijs, tarbot, rode poon en zeeduivel zijn voorbeelden daarvan.”

Wat willen jullie nog bereiken?

“We dromen ervan om de Vlaamse referentie van visgroothandels te worden. Bij Alfa Fish kunnen viswinkels, horeca, retailers, scholen en andere groothandels alle types vis aankopen, maar in het bijzonder duurzame en lokale vis. In de VisTafel willen we dat aanbod verder versterken: iedereen moet kunnen genieten van een stukje verse vis.”

Christophe en Steven Timmermans

Ben jij ook fier op het lekkers van hier?

Laat het ons weten via FacebookInstagram of Twitter en post een foto van jouw favoriete gerecht of ingrediënt met #lekkervanbijons.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste culinaire weetjes, tips en verhalen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.