Hoeveslagerij 't Legergoed

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Entête

Hoevewinkel dans Vlamertinge

Hoeveslagerij 't Legergoed

Zie wat je eet, weet wat je eet!

Products

Rundvlees
Varkensvlees

À propos

Who we are
Wivina en Dirk van Hoeveslagerij 't Legergoed

Who we are

De naam 't Legergoed is ontstaan rond 1566.  Toen werd het bedrijf uitgebaat door de familie Immeloot, die de titel droeg van Heere van Leghere.  Vandaar de naam 't Legergoed. 

Vanaf 1951 werd het bedrijf uitgebaat door Andre Haghedooren en Anna Ghekiere, de ouders van Dirk.  Sinds 1989 zijn Dirk en Wivina gestart met het bedrijf.  Oorspronkelijk waren er nog melkkoeien op het bedrijf maar die verdwenen na enkele jaren. 

Er werd overgegaan naar het kweken van mestvee, namelijk witblauw-dikbillen.  Het was de bedoeling om een eerlijkere prijs en meer waardering voor het product te verkrijgen.  Om die reden zijn ze sinds 2002 van start gegaan met hun eigen hoeveslagerij.  De verkoop is ondertussen geleidelijk gegroeid.  Na de herhaaldelijke vraag van enkele klanten zijn ze begin 2004 van start gegaan met de verkoop van eigen varkensvlees. Hun vlees onderscheidt zich in de malsheid en vooral de smaak. 

Om het hele proces, vanaf de geboorte tot de slachting van het rund of het varken, op een zo verantwoord mogelijke manier te laten verlopen houden ze er een bepaalde filosofie op na. Elke stap in het proces wordt steeds in vraag gesteld, altijd op zoek naar een verbetering. Doordat ze alle stappen zelf kunnen bepalen, hebben ze een rechtstreekse invloed op het eindproduct.

What products can you find here?
Hamburgers van Hoeveslagerij 't Legergoed

What products can you find here?

Hoeveslagerij 't Legergoed sloeg erin om op een korte termijn een kwalitatief hoogstaande veestapel op te bouwen. Alle dieren verblijven tijdens de winter in ruime, gestrooide stallen. Tijdens de zomer lopen de koeien en vaarzen vrij in de weide.  Er wordt enkel met eigengeteeld ruwvoeder (graskuil-maïs) gevoederd, aangevuld met een eigen samengestelde graanmengeling.  Vooral gras is zeer belangrijk voor de kwaliteit van het vlees.

De biggen worden aangekocht bij een collega-landbouwer.  De varkens verblijven in een hok met strobed, maar kunnen onbeperkt in de weide.  Doordat de varkens steeds buiten verblijven hebben ze weinig stress. Dit is zeer belangrijk voor de malsheid van het vlees!

In de slagerij wordt alles volgens de wens van de klant versneden, vacuüm verpakt en voorzien van een etiket. Deze manier van verpakken biedt de meeste garantie voor een perfecte bewaring en is praktisch in gebruik.

Contact & opening hours

Verkoopdagen van Hoeveslagerij 't Legergoed kun je terugvinden op de website

Téléphone +32 494 26 36 60 Courriel info@hoeveslagerijlegergoed.be Adresse Bellestraat 99
8908 Vlamertinge
Contact map