Lowet LV

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Lowet LV

Producent

Lowet LV

Jan is geboren op deze boerderij en is de 3e generatie die het fruitbedrijf voortzet. Voor An was het leven op een boerderij helemaal onbekend. Ze miste de sociale contacten die ze gewend was van bij haar thuis en wou daar iets aan veranderen. In 2011 hebben ze samen de beslissing genomen om een deel van de leegstaande stallingen te verbouwen en er een B&B en vakantiewoning te beginnen.

Omdat veel gasten vragen stellen over wat er allemaal te doen is op een fruitbedrijf zijn ze gestart met rondleidingen aan de gasten. Met de steun van de provincie kunnen de gasten vandaag zelf rondrijden in de plantage met een elektrisch wagentje. Het geeft An en Jan veel voldoening als er gasten terug naar huis vertrekken en zeggen dat ze de volgende keer als ze in de winkel appels gaan kopen Belgische appels zullen kiezen!

Het zijn ook de gasten die het echtpaar Lowet hebben warm gemaakt om met hoeveverkoop te beginnen. In 2020 begonnen ze met een kleine hoeveverkoop van hun eigen producten en ook een aantal producten van hun collega's. Er wordt gewerkt op basis van vertrouwen: de klant moet zelf zijn producten uit de koelkast nemen en het gepaste bedrag in de daartoe voorziene geldbus achterlaten.