Koeien van 't Waterbos

Verpakkingen

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Hoe kies je de juiste verpakking voor je product? Ontdek onze concrete tips!

Waarom zijn verpakkingen zo belangrijk?

Een verpakking moet functioneel zijn. Maar het weerspiegelt ook je imago. Omdat je klanten je verkooppunt bezoeken om duurzaamheidsredenen, is het belangrijk om dit door te trekken in je huisstijl en dus ook verpakkingen. Vermijd glossy, té commerciële verpakkingen en overweeg om te kiezen voor duurzame verpakkingen. 

Een goede verpakking bewaart en vervoert je product, maar verleidt ook je klanten. Je kan er heel wat informatie op kwijt. Bovendien neemt je klant ze mee naar huis, en is de verpakking ook daar een promotiemiddel dat het imago van je zaak ondersteunt.

Verpakking van Pipo Appelsappen

Hippe verpakkingen voor het appelsap van PIPO. 

Hoe kies je een verpakking?

Hou bij je keuze van verpakking rekening met:

  • Functionaliteit: bewaring en bescherming
  • Koop- en gebruiksgemak: goed openen en sluiten, handig in gebruik
  • Communicatie: herkenning, informatie, aantrekkelijkheid

Je verpakking is het mobiele uithangbord van je zaak en hoort in dezelfde (huis)stijl. Daarnaast kunnen ze ook een communicatiemiddel zijn: je kan er productinformatie op kwijt zoals bijvoorbeeld openingsuren, de website en het adres.

Do's en don'ts 

De do's en don'ts voor het kiezen van de juiste verpakking.

Do

  • Evolueer mee met de tijd en pas je verpakkingen geregeld aan. Een trend gaat ongeveer 5 jaar mee.
  • Consumenten tonen graag hun goede smaak met een mooie draagtas.
  • Stimuleer je verkoop met cadeauverpakkingen: geschenkmanden met verse hoeveproducten doen je klanten vast graag cadeau.

Don'ts 

  • Gebruik geen standaard of blanco verpakkingen. Gepersonaliseerd naar jouw huisstijl is beter. Zelfs een stickertje met je logo kan voor de nodige herkenbaarheid zorgen.
  • Laat je stijl niet enkel afhangen van je eigen smaak, hou zeker ook rekening met je doelgroep: gezinnen met kinderen, gepensioneerden, …
  • Heb je slechts een kleine plaats beschikbaar op je etiket, kies dan vooral voor de info die er wettelijk op moet staan. Prop het niet vol zodat de leesbaarheid er onder lijdt.