producent

Verhalen

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Lees de verhalen van onze korteketenproducenten. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat is hun passie? Op deze vragen krijg je antwoord in deze boeiende interviews. 

De Witte Lelie
Verhaal

Drie generaties hoevezuivel bij De Witte Lelie

Werken met verse hoevemelk daar kennen ze bij De Witte Lelie alles van. Lees het verhaal van Marc, Ingrid en Loes. 

Lire la suite
Zuivelhoeve Keymeulen
Verhaal

Hoeveproducten met een hart voor mens, dier en natuur bij Zuivelhoeve Keymeulen

In de Babbelaarstraat in Hofstade kan je Zuivelhoeve Keymeulen vinden. Lees het verhaal van Joost en Lieven.

Lire la suite
'tEendenhof
Verhaal

Al bijna 30 jaar vlees van eigen kweek bij ’t Eendenhof

Willem Dewicke verkoopt al bijna 30 jaar vlees van eigen kweek. Lees hier het verhaal van Willem en zijn team. 

Lire la suite
tHertsveld_familie
Verhaal

’t Hertsveld: een tuinbouwbedrijf met een hart voor de korte keten

't Hertsveld kweekt al jaren heerlijke groenten van eigen bodem. Lees hier het verhaal van Ann, Stijn en co. 

Lire la suite
D'Oude_Linde
Verhaal

Zes generaties tuinbouw bij Witloofkwekerij D’Oude Linde

D'Oude Linde kweekt al zes generaties lang witloof. Lees hier het verhaal van Kris, Sofie en hun oudste zoon Klaas. 

Lire la suite
Machiels aardappelen
Verhaal

Aardappelen Machiels: aardappelen en rundvlees van eigen kweek

Aardappelen, uien en rundvlees van eigen kweek uit het Limburgse Beringen. Lees het verhaal van Tom en Ann. 

Lire la suite
Kris en Ingrid van LemBiFruit
Verhaal

LemBiFruit: waar een korte keten en milieubewuste teelt centraal staan

LemBiFruit teelt al 27 jaar met passie smaakvolle appels en peren. Lees het verhaal van Kris en Ingrid. 

Lire la suite
Bruno Eeman van De Loods
Verhaal

Biogroenten- en fruit met een verhaal bij Bioboerderij De Loods

Op maatwerkboerderij De Loods geeft een team van 40 medewerkers elke dag het beste van zichzelf. Lees het verhaal. 

Lire la suite
Rudy van De Vleeshoeve
Verhaal

De Vleeshoeve bij Rudy en Gerda: al 25 jaar kwaliteitsvlees met passie

Bij De Vleeshoeve wordt de toonbank elke dag opnieuw gevuld met de grootste passie. Lees hier hun verhaal. 

Lire la suite
Aardbeien Boermans
Verhaal

Aardbeien Boermans: “Onze lekkerste aardbeien houden we voor de korte keten”

Dagverse aardbeien en blauwe bessen recht uit de automaat. Lees het verhaal van Aardbeien Boermans. 

Lire la suite
Zaakvoerders De Winterhoeve
Verhaal

Wintershoeve: familiebedrijf met een passie voor hoeve-ijs

Lekkernijen op basis van verse hoevemelk? Die vind je bij de Wintershoeve. Lees het verhaal van Dirk, Franka en Tinne.

Lire la suite
Meatier
Verhaal

Meatier: een hoeveslagerij waar vakmanschap centraal staat

Deze West-Vlaamse hoevewinkel heeft een duidelijke visie: vlees van bij ons, da’s om van te smullen.

Lire la suite
Bioboerderij De Zonnekouter
Verhaal

Elke week smakelijke pakketten biologische seizoensgroenten van De Zonnekouter

Bij De Zonnekouter vind je smaakvolle groenten die met zorg en aandacht voor de aarde gekweekt en geoogst worden. 

Lire la suite
Steffie van de Jerseyhoeve
Verhaal

Feestelijke ijsdesserts met melk van Jersey-koeien

Bij de Jerseyhoeve in De Haan maakt Steffie heerlijke ijsdesserts. Maar wat maakt haar ijs zo bijzonder? 

Lire la suite
Tuinbouwbedrijf De Valck - De Roos
Verhaal

Tuinbouwbedrijf De Valck - De Roos: “Opgroeien deden we allebei tussen het witloof”

Lust jij graag witloof, één van de Belgische specialiteiten? Dan moet je zeker eens passeren bij het tuinbouwbedrijf van Elke De...

Lire la suite
Matthias en Evi van Gebroeders Vercammen
Verhaal

Gebroeders Vercammen: “Mensen laten genieten van verse groenten”

Korter kan de keten niet zijn dan bij Gebroeders Vercammen. De meeste van de vollegrondsgroenten in hun winkel komen recht...

Lire la suite
An en Jan van de Fruithoeve
Verhaal

De Fruithoeve: een B&B met een passie voor fruitteelt

An en Jan van De Fruithoeve trakteren hun B&B-gasten niet alleen op comfort en authenticiteit, maar ook op een unieke...

Lire la suite
't Waterbos
Verhaal

't Waterbos: van riek tot vork

Pieter en Jessie verzorgen en voederen dagelijks hun koeien, bewerken hun akkers en graslanden en verkopen vers vlees in de...

Lire la suite
Zaakvoerder Lode Meert van Seepscherf
Verhaal

Biologisch kleinfruit bij De Seepscherf

Liefhebbers van aardbeien en allerlei soorten bessen zijn bij De Seepscherf aan het juiste adres. Lees het verhaal van deze...

Lire la suite
Tom en Kristel van 't Klepperke
Verhaal

’t Klepperke: verrassend veelzijdige geitenproducten

Tom en Kristel runnen samen een geitenboerderij in Hoevenen. Wat ooit begon als een hobby, groeide intussen uit tot een...

Lire la suite
Luc en Sofie van Aspergehoeve Lavrijsen
Verhaal

Het witte goud van Aspergehoeve Lavrijsen

De zandgrond in Herk-de-Stad is uitermate geschikt voor de aspergeteelt. Luc en Sofie vertellen je graag wat hen zo aanspreekt...

Lire la suite
Christel van Schobbejaks Hoogte
Verhaal

Struisvogeleieren van Schobbejaks Hoogte

Dertig jaar geleden begonnen Bert Neirinck en zijn vrouw Christel Cauwelier aan dit geweldig avontuur. Vandaag lopen er meer dan...

Lire la suite
Hoeve De Ploeg
Verhaal

Hoeve De ploeg: verse melkproducten met aandacht voor mens, dier en leefmilieu

Boer Ronny en zijn vier zussen leiden samen Hoeve De Ploeg. Ze bereiden en verkopen melk en melkproducten, met veel...

Lire la suite
Yvan en Nadine van Duroc De Riegel
Verhaal

Duroc De Riegel: kwaliteit uit Kortenaken

Duroc De Riegel zal de kenners van kwaliteitsvarkensvlees bekend in de oren klinken. Lees het verhaal van kwekers Yvan en...

Lire la suite
De Poort
Verhaal

Lang leve de winter, lang leve de kolen, de patatten en de prei bij De Poort

De Poort, een landbouwbedrijf in Kuurne, is gespecialiseerd in wintergroenten. Lees het verhaal van zaakvoerders Tine en Mathieu. 

Lire la suite
Gert Bracke van 't Groenselof
Verhaal

Landbouwer Gert Bracke “Ik ben op de akker grootgebracht”

Als kleine jongen liep Gert al achter zijn vader aan op de akkers van 't Groenselof in Lokeren. Vandaag teelt...

Lire la suite
Robby Kelchtermans van CSA Het Blokhuis
Verhaal

Binnenkijken in CSA-boerderij Het Blokhuis

Negen jaar geleden groeide het idee bij Robby om mee in het bedrijf te stappen bij zijn nonkel. Hij installeerde...

Lire la suite
De zaakvoerders van Staveshof
Verhaal

Op stap in de biologische appel- en perenboomgaard Staveshof

Alles wat bij het Staveshof in Wieze (Oost-Vlaanderen) wordt geteeld is biologisch, van hun appelen en peren tot de kippen en schapen...

Lire la suite
Druiven Philip Dewit
Verhaal

Serrist Philip Dewit: “Fier op onze druiven.”

De Vlaams-Brabantse tafeldruiven van Druiven Dewit zijn groot, zoet, sappig en een product van puur vakmanschap. 

 

Lire la suite
Filip Devlieghere
Verhaal

Fantastisch fruit: Maak kennis met frambozenkwekerij Devlieghere

Bij Frambozenkwekerij Devlieghere uit het West-Vlaamse Zedelgem vind je inheemse bessen in alle maten en gewichten. Lees het verhaal van zaakvoerder Filip. 

Lire la suite
An en Tom van Het Nijswolkje
Verhaal

Het Nijswolkje: een boerderij waar de liefde voor mens, dier en natuur centraal staat

Boerderij het Nijswolkje is het type boerderij waarvan je wilde dat ze bij jou achter de hoek lag.  Je kan er terecht...

Lire la suite
Mitch van EiGeel
Verhaal

Op bezoek bij EiGeel

Bij EiGeel Eieren is de pluimveehouding tot een passie verheven. Je ziet er de kippen scharrelen in de wei en  de eieren...

Lire la suite
Het team van de Korenhalm
Verhaal

De Korenhalm: een authentieke traditie met een volle smaak

De volle smaak van boter, friszurige karnemelk en huisbereide ijsjes van De Korenhalm zijn grote publiekstrekkers. Het bedrijf is al...

Lire la suite
Het team van Hoeveslagerij De Mot
Verhaal

Hoeveslagerij De Mot in Wellen: “Fier op onze producten, maar vooral op de charcuterie”

Denise en Matthieu namen in 1982 een varkensbedrijf over in Wellen. Ze bouwden de hoeve uit tot een plek waar...

Lire la suite
Mia van Hoeve Picard
Verhaal

Hoeve Picard staat voor ambachtelijk roomijs recht van bij de boer

Mia besloot in 2003 om zelf hoeve-ijs te maken van de melkoverschot. En met succes! Lees het verhaal van Hoeve...

Lire la suite
Jeroen van Hof van Piemont
Verhaal

Hof van Piemont: een sterke band met onze consument

In Asse bevindt zich het Hof van Piemont, een groente- en fruitbedrijf dat zich focust op kwaliteit. De producten worden...

Lire la suite
Luc en Geertrui van De Schapershoeve
Verhaal

De Schapershoeve: Pioniers van de Korte Keten

Met weinig grond en middelen begonnen Luc en Geerttrui van De Schapershoeve aan hun avontuur. Vandaag zijn ze één van...

Lire la suite
Alex en Linda van Rawijs
Verhaal

Coöperatieve boerderij Rawijs: een straf verhaal over gemeenschapsvorming

Rawijs uit Lochristi is een groente- en fruitboerderij 2.0. 10 jaar geleden maakten ze de beslissing om hun serres te...

Lire la suite
Het team van Blauwbessen Indekeu
Verhaal

Blauwbessen Indekeu: een warme en zorgzame zelfplukboerderij

Het bedrijf van Hilde Indekeu uit Peer is er eentje met een lange en bijzondere geschiedenis. Intussen groeide de boerderij...

Lire la suite
Vaneleke
Verhaal

Het Vaneleke: ambachtelijk hoeve-ijs op basis van schapenmelk

Bij Het Vaneleke kan je het heel jaar door terecht voor een huisbereid ijsje, yoghurt, plattekaas en andere zuivelproducten op...

Lire la suite
Geert Verhulst van 't Meikensvlasvarken
Verhaal

T’ Meikensvlasvarken: sterk merk in West-Vlaanderen

Zaakvoerder Geert nam als 21-jarige de varkenskwekerij van zijn moeder. Vandaag staat hij nog steeds met veel fierheid aan het...

Lire la suite
Van Haesendonck
Verhaal

Familie Van Haesendonck: Een leven lang samen

Van de vier broers en twee zussen die geboren en getogen zijn op de boerderij was er maar een zus...

Lire la suite
Geert Vindevoghel
Verhaal

Hoeve Vindevoghel: een heel jaar rond eigen geteelde aardappelen

Sinds 1989 staan Geert en Krista Vindevoghel aan het roer van Hoeve Vindevoghel. Samen zorgen ze voor hun runderen en...

Lire la suite
Werner van 't Zwarthof
Verhaal

't Zwarthof: Vlees recht van bij de boer? Smaakvol en stoer!

Sympathieke Kempenaar Werner runt samen met zijn vrouw ’t Zwarthof, een familiaal rundvee- en schapenbedrijf met hoeveslagerij.  En daar komt...

Lire la suite
Geitenkaas Polle
Verhaal

Geitenboerderij Polle: vanuit de Kempen de wereld veranderen

Kempense geitenboerderij 'Polle' is een echt begrip in de regio. De kaas, yoghurt en ijsjes van de geitenboerderij zijn het product...

Lire la suite
Wim en Kristien Rooms-Van Puyvelde
Verhaal

Aardbeien Rooms-Van Puyvelde uit Beervelde: puur genot uit vollegrond

Wim en Kristien kregen de passie voor tuinbouw van thuis mee. Elke dag verse aardbeien op tafel en dat een heel...

Lire la suite
Annick van 't Rorenijsje
Verhaal

’t Rorenijsje: waar snoepers thuis zijn

Al 20 jaar lang verwerkt Annick Jehoel zuivel tot ijsjes voor een steeds groter wordende groep snoepers. Haar keuze voor...

Lire la suite
Zaakvoerders Veggie-Drive
Verhaal

Veggie-drive: De gezondste drive-in van België!

Danny en Petra groeiden een gespecialiseerd paprikabedrijf uit tot een breed landbouwbedrijf met een ruim assortiment aan groenten, fruit en...

Lire la suite