Haven in Zeebrugge met zonsopgang. Verschillende visserboten in de haven tijdens het blauwe uur en stralende zon.

Proef een ‘Zee van Smaak’ op je bord!

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Met de actie ‘Zee van smaak’ zet provinciebedrijf Westtoer van 15 september t.e.m. 15 oktober vis van bij ons in de schijnwerpers. Maar liefst 63 kustrestaurants gingen de uitdaging aan om een nieuw gerecht te creëren met rog, griet of inktvis. Ontdek hieronder in welke restaurants je terecht kan.

Zee van Smaak 2023

Zee van Smaak steunt de Belgische vissers

De Provincie West-Vlaanderen, Westtoer en hun partners willen met de actie de streekgastronomie verbinden met duurzame Noordzeevis, gevangen door Belgische vissers. De visserij, de Belgische vissers en de Noordzeegastronomie maken immers deel uit van het DNA van onze kust.

63 chefs brengen de lekkerste seizoensvis op je bord

Van 15 september tot 15 oktober kan je in 63 restaurants aan onze kust proeven van de ‘Zee van Smaak’. Tip: reserveren is aangeraden. Vind hier meer informatie over de actie. Bekijk hier de deelnemende restaurants en hun Zee van Smaak-gerecht.

Plan jij binnenkort een uitstapje naar onze kust? Ga zeker eens langs bij een van de deelnemende restaurants en post een leuke foto of video met #lekkervanbijons op Facebook, Instagram of Twitter.

Benieuwd naar de laatste culinaire tips en video’s? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.

© Beeld en video: Westtoer