Postelein

Postelein bewaren is makkelijk

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Postelein behoort tot het team van de vergeten groenten. Een heerlijke bende die we lange tijd uit het oog verloren waren, maar nu opnieuw volop in de kijker staat. Die hernieuwde populariteit is helemaal terecht. De frisse smaak en knapperige textuur van postelein zijn top.

Verse postelein blijft na de pluk niet zo heel lang goed. Je eet het best zo snel mogelijk op. Let erop dat de blaadjes frisgroen zijn wanneer je postelein koopt.

Goed bewaren is de boodschap en dat doe je zo. 

Wat is de houdbaarheid van postelein?

  • In de koelkast blijft postelein ongeveer 2 dagen goed.
  • Buiten de koelkast, op een koele plaats, in een open papieren zak, is postelein nog een dag houdbaar.
  • In de diepvriezer kan je postelein tot 12 maanden bewaren. 

Hoe moet je postelein bewaren?

  • In de ijskast onderaan de groentelade is de beste plaats. Daar is het extra koel en droog.
  • Postelein invriezen is een prima alternatief als je de groente langer wil bewaren. Wel eerst even blancheren. Daarna mag de postelein in een goed afgesloten doos of diepvrieszak de diepvries in.  

Postelein invriezen en blancheren, hoe doe je dat?

Supersimpel, dompel de verse postelein ongeveer anderhalve minuut onder in kokend water en spoel nadien goed af met ijskoud water. Zo stop je het kookproces. Vervolgens voorzichtig droogdeppen met keukenpapier en de bussel postelein is klaar om in te vriezen.

Opgepast: de blaadjes van postelein zijn kwetsbaar, ze kneuzen makkelijk. Voorzichtig dus bij het droogdeppen.

Wil je graag aan de slag met deze vergeten groente? Dan bieden deze recepten met postelein zeker inspiratie.