Gourmet met cordon bleu, blauwe schimmelkaas en peer

Fondue, gourmet of steengrill: verras je gasten met rundvlees

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Samen rond de fonduepot, het gourmettoestel of de steengrill met een stukje vlees... gezellig, toch?! Iedere gast maakt zijn eigen keuze en stelt zijn eigen bord samen. Ook met rundvlees van bij ons heb je tal van mogelijkheden om creatief aan de slag te gaan en heuse feestklassiekers op tafel te zetten. De gerechten die we hier voorstellen zijn er voor wie graag van eten geniet, maar nog meer geniet als hij of zij bij de gasten aan tafel kan zitten.

Of je nu gaat voor fondue, gourmet of steengrill: dit moet je altijd doen

  • Haal het vlees ruim op voorhand uit de koelkast. En dep het droog voor het bakken. Te koud of nat vlees is nefast voor een mooi korstje.
  • Korst je vlees eerst aan. Die korst is onmisbaar voor de smaak.
Gourmet met cordon bleu, blauwe schimmelkaas en peer

Fonduetips

  • Kleine stukjes rundvlees worden ondergedompeld in een warme of hete vloeistof. Gebruik eens een heerlijk geurende bouillon.
  • Dep het rundvlees eerst droog. Zo spat het niet als het in de hete vloeistof wordt gedompeld. Met een individueel zeefje vindt iedereen zijn eigen portie terug in de fonduepot.

Gourmettips

  • Serveer er een uitgebreid assortiment aan groenten en brood bij.
  • Maak zelf verrassende sausjes of marinades met verse kruiden. Dit geeft je rundvlees extra smaak.

Steengrilltips

  • Strooi een beetje zout op de steengrill om aanbakken te voorkomen. Boter en olie zijn niet nodig.
  • Gebruik geen vork tijdens het bakken. Door te prikken gaan sappen verloren. Werk liever met een spatel of tang.

Koken met hoeve- of bioproducten?

Voor alles wat lekker is om in deze recepten te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Of koop je producten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt.

Ga jij een van onze recepten proberen? Laat het ons weten en post een leuke foto of video van je gerecht via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. En wil je op de hoogte blijven van de laatste culinaire nieuwtjes? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.