Wrap spécial kid

Lunch met kip: 5 tips voor meer variatie

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Wie lunch met kip zegt, zegt meteen broodjes met kipsalade? Lekker… maar er bestaan nog heel wat opties. Wij helpen je op weg om meer te variëren bij het samenstellen van je lunchgerechten met kip. Laat je inspireren door onze recepten met kip van bij ons en test ze allemaal een keertje uit.

Een lunchgerecht met kip: altijd een goed idee

Begint jouw maag om 11u30 ook te knorren? Of voel je dan meestal een voormiddagdipje opkomen? Hoog tijd om je energieniveau een boost te geven! Door te kiezen voor een volwaardige lunch zorg je ervoor dat de drang naar tussendoortjes tijdens de namiddag vermindert. Je hebt bovendien minder kans om ’s avonds superhongerig aan tafel te schuiven en té veel te eten. Waarom een lunch met kip een goed idee is?

  • Je kunt kip op diverse manieren bereiden: van bakken, grillen, in de oven, stoven… van klassieke tot hippe gerechten, van slow food tot snelle bereidingen.
  • Om kip klaar te maken hoef je geen chefkok te zijn: kip bakken of grillen bijvoorbeeld is eenvoudig en gaat snel.
Salad jar
  • Kip laat zich makkelijk combineren met veel andere ingrediënten. Nog wat restjes kip, groenten of aardappelen in de koelkast? Zie ze als de start voor een nieuw gerecht.
  • Geef de voorkeur aan een evenwichtige en gezonde lunch. Met kip scoor je goed als onderdeel van een gezonde voeding. Een stukje kip levert gemiddeld 140 kcal per 100 g. Het magerste stukje, de kipfilet, telt maar ongeveer 100 kcal per 100 g. Het verschil zit vooral in het vetgehalte. Een kipfilet is vetarm (1,3 g vet per 100 g). Een kippenbout bevat iets meer vet (6,2 g per 100 g). Wat ze gemeenschappelijk hebben? Kip is relatief mager vlees, het is rijk aan hoogwaardige eiwitten en een goede bron van selenium en de vitaminen B3, B6 en B12.
  • Lekker lunchen voor een klein budget? Met kip kan het! Combineer kip met verse en lokale seizoensproducten en je zal zien dat gezond én prijsvoordelig(er) koken perfect matchen.

Ga ook eens aan de slag met hoeve- of bioproducten

Voor alles wat lekker is om in onze recepten te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij je ingrediënten graag recht van bij de boer? Van hoevewinkels, automaten tot boerenmarkten: er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt.

Heb jij nog tips om een lunch met kip te maken?

Of heb je een van onze lunchgerechten met kip geprobeerd? We zijn benieuwd naar jouw creaties!

Toon ze ons via FacebookTwitter of Instagram en post een foto of video met #lekkervanbijons! Blijf op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes en zet ook onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief