't Bloemblaadje

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

't Bloemblaadje

Producent

't Bloemblaadje

In 2006 namen Nico Delmotte en Nadine De Bel een bestaand serrebedrijf over. Aanvankelijk combineerden ze de teelt van krulandijvie, kropsla en eenjarige sierteeltproducten. In het sierteeltseizoen verkochten ze reeds een klein deel rechtstreeks vanuit de serre aan particulieren.

De vraag kwam of ze ook bloemstukjes maakten voor Allerheiligen en van het een kwam het ander. In avondonderwijs schoolde Nadine zich om tot florist. Zo was het 't bloemblaadje geboren. Nadine kan hier haar creativiteit in kwijt, het is haar uitlaatklep. 

In 2012 werd de teelt van krulandijvie geschrapt en werd er jaarrond kropsla geteeld. In 2018 kwamen daar serrebloemkool, bonen en vroege aardappelen bij. Anno 2022 worden er geen sierteeltproducten meer gekweekt maar komt de sierteeltkennis wel nog van pas om gericht in te kopen. De hoevewinkel biedt nu zowel sierteeltproducten (seizoensgebonden) alsook eigen gekweekte groenten aangevuld met fruit om een waardig aanbod te hebben.

Nico en Nadine vinden het belangrijk dat de boer een correcte prijs ontvangt voor zijn/haar geleverd werk. De collega-producenten waar ze van afnemen bepalen zelf hun verkoopprijs.