Vishandel C-food toonbank

Vishandel C-Food: waar de liefde voor vis van bij ons groot is

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Onze Noordzee heeft ongelofelijk veel lekkers te bieden. Meer dan de meeste mensen durven voorspellen. Sven De Muynck van viswinkel C-Food uit Lochristi heeft het tot zijn persoonlijke missie gemaakt om zoveel mogelijk klanten te verrassen met vis van bij ons.

Niet vanzelfsprekend

Als veertienjarige jongen kon Sven aan de slag in de viswinkel van zijn oom. Daar ondergedompeld, kreeg hij snel de microbe en liefde voor het vak te pakken. Met ondertussen meer dan veertig jaar op zijn professionele teller, weet Sven als geen ander welk lekkers zwemt in de Noordzee en welke visjes smaken in welk seizoen. "Ik vind niets leuker dan mijn klanten een niet vanzelfsprekende vis aan te raden om hun smakenpallet wat uit te breiden. Er is niets mis met kabeljauw, maar een minder bekend stukje schelvis zit in dezelfde familie en heeft zo veel meer smaak dan die klassieke kabeljauw. Zo’n suggesties meegeven, dat maakt me erg gelukkig."

Sven van vishandel C-food

Zuiderse smaken

“Wanneer ik ‘s avonds mijn aanbodlijst overloop om mijn etalage te vullen, voelt het als een sport om de etalage zo kleurrijk, divers en smaakvol in te vullen. Ik laat me vaak door het weer en mijn persoonlijke smaak inspireren. Op een zomerse dag zorg ik dat ik veel zuiderse smaken zoals coquilles, schelpjes en inktvis etaleer. Bij een winterse dag kijk ik naar welke vis het beste tot zijn recht komt in een ovengerecht. Als ik ‘s ochtends vroeg mijn etalage heb samengesteld en alles is gelukt, dan is mijn dag in de voormiddag al geslaagd.”

Vishandel C-food toonbank

Vlaamse vissers

“Mensen schrikken vaak dat er in onze Noordzee ook langoustines of inktvis te vinden is. Maar onze zee heeft geen grenzen en kent een heerlijk divers aanbod,” legt Sven uit. “Het aanbod van C-Food komt voornamelijk van Vlaamse vissers uit Zeebrugge en Oostende. Het heeft wat research gekost, maar tegenwoordig weet ik perfect welke visser me de beste tongen of de lekkerste wijting kan bezorgen. Die kwaliteit, dat proef je.”

“Mijn klanten komen steeds vaker zonder boodschappenlijst naar de winkel. Veel van onze klanten kennen we ondertussen persoonlijk en dat maakt het contact nog aangenamer. We weten wat ze graag lusten en of hun kinderen in huis zijn. Op basis van die kennis bieden we nieuwe suggesties aan waarvan we weten dat ze in de smaak zullen vallen. Het vertrouwen dat onze klanten hebben in onze voorstellen, suggesties en verrassende visjes, daar halen we ongelofelijk veel voldoening uit,” zegt Sven.

Ben jij ook fier op vis van hier? 

Post een leuke foto of video van jouw favoriete gerecht met #lekkervanbijons op Facebook, Instagram of Twitter.

Benieuwd naar de laatste culinaire tips en video’s? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.