Kool

Tips & tricks voor het aanmaken van je profiel

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Leuk dat je je bedrijf wil registreren op Recht van bij de boer! 

Hoe completer je je profiel invult, hoe beter vindbaar je verkooppunten zullen zijn voor potentiële klanten. Hieronder volgen een aantal concrete tips om je profiel zo goed mogelijk in te vullen. 

Zoekmachine Recht van bij de boer

 

 

Je registeren als producent of verantwoordelijke

Enkele tips om je registratie tot producent of verantwoordelijke vlot te laten verlopen: 

  • Produceer je zelf de producten die je verkoopt? Dan registreer je jezelf als producent. Verkoop je enkel producten van andere producenten? Dan registreer je jezelf als verantwoordelijke. Dit is vaak van toepassing bij Voedselteams en Buurderijen. 
  • Kies als titel de bedrijfsnaam, de naam van de producent van de producten of de naam van de verantwoordelijke. 
  • Voeg het logo van je bedrijf toe. Heb je geen logo? Dan hoef je geen bestand toe te voegen. 
  • Zorg ervoor dat je ons iets meer kan vertellen over je bedrijf. De consument van vandaag is namelijk op zoek naar authentieke producten met een verhaal. Laat je, bij het opstellen van je tekst, leiden door de voorbeeldvragen. Heb je niet zo’n vlotte pen? Alle teksten die we ontvangen worden nagelezen en herwerkt. Je mag je tekst dus zeker in eigen woorden formuleren. Maar probeer toch zo uitvoerig mogelijk te zijn. Zo kunnen wij er een leuke tekst van maken! 
  • De foto op de pagina over de producent of de verantwoordelijke is bij voorkeur een foto van jezelf of het team. Zo creëer je herkenbaarheid voor klanten en geef je je profiel meer persoonlijkheid. 

Klaar met je profiel? Dan kom je op het dashboard terecht. Hier kan je één of meerdere verkooppunten toevoegen. 

Je verkooppunt(en) aanmaken

Je verkooppunten zijn het uithangbord van je zaak. Deze zullen zichtbaar zijn in de zoekresultaten en kunnen je dus veel nieuwe klanten opleveren. Ook hier zijn consumenten op zoek naar een ‘pakkend’ verhaal! 

Enkele tips voor het invullen van je verkooppunt: 

  • Kies als titel de naam van je verkooppunt. Je hoeft in de titel het type verkooppunt niet te vermelden. Dit komt later aan bod. 
  • Upload een leuke foto van je verkooppunt die herkenbaar is voor de consument. Heb je een hoevewinkel of een afhaalpunt? Kies dan voor een foto van de gevel of de binnenkant van het verkooppunt. Heb je een zelfoogstboerderij? Kies dan een foto van het veld waarop wordt geoogst. Maar zorg er vooral voor dat de foto’s die je kiest scherp zijn. 
  • Bedenk een leuke slogan voor je verkooppunt. Heb je geen slogan? Dan mag je je verkooppunt ook kort en krachtig omschrijven. 
  • Kies bij het invoeren van je producten een logische volgorde. Produceer je voornamelijk zuivel? Zorg dan dat de zuivelproducten vooraan staan. Je kan de producten van plaats veranderen nadat je ze hebt ingevoerd door te slepen.  
  • Heb je vaste openingsuren? Dan kan je ze invoeren via het uursysteem. Afwijkende openingsuren zoals bv. een sluitingsdag op feestdagen, kan je doorgeven via ‘afwijkende openingsuren’. Heb je openingsuren die seizoensgeboden zijn? Dan gebruik je de seizoensgebonden openingsuren. 
  • Onder ‘wie zijn we’ schrijf je opnieuw een tekstje over je bedrijf. Dit kan een afgeleide zijn van de tekst die je schreef voor op je producentenpagina. Plaats er een passende foto bij. Bij voorkeur is dit een foto van jezelf of je team. 
  • Onder ‘onze producten’ krijg je de kans om meer te vertellen over de producten die je verkoopt. Laat je leiden door de voorbeeldvragen en schrijf een leuke tekst. Heb je niet zo’n vlotte pen? Alle teksten die we ontvangen worden nagelezen en herwerkt. Je mag je tekst dus zeker in eigen woorden formuleren. 
  • Kies daarnaast ook een leuke foto van je producten. Idealiter is dit een leuk beeld van enkele hoofdproducten samen. Zorg ervoor dat je foto’s scherp zijn. 
  • Bij ‘partners’ voeg je je eigen bedrijf toe. Verkoop je nog producten van andere producenten in je verkooppunt? Voeg ze dan ook toe via partners.  

Nog vragen? 

Heb je vragen over het invullen van je profiel? Stuur een e-mail naar info@rechtvanbijdeboer.be. We helpen je zo snel mogelijk verder! 

Veel succes!