Bier schenken

6 redenen om bier te serveren bij het feestmenu

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

De klassieke alcoholische dranken bij een feestmenu, ken je vast wel: schuimwijn, witte wijn, rode wijn en misschien nog een afzakkertje. Maar wat dacht je van Belgisch bier aan de feesttafel? Wij geven je zes redenen om te kiezen voor Belgisch bier tijdens de feestdagen. Proost!

Bier aan de feesttafel

Waarom ook bier van hier een plaats verdient op de feesttafel

Wist je dat de UNESCO in 2017 onze biercultuur officieel erkende als Immaterieel Cultureel Erfgoed? En dat er in België meer dan 1.500 verschillende bieren verkrijgbaar zijn? We hebben redenen genoeg om fier op ons bier te zijn.

1. Belgisch bier is wereldtop

We vergeten het wel eens, maar ons Belgisch bier is van uitzonderlijke kwaliteit. Ook op gastronomisch vlak. Heel de wereld kijkt jaloers toe naar wat de Belgische brouwers allemaal kunnen. Logisch dus dat zo’n kwaliteitsvol product thuishoort bij een feestelijk gerecht.

2. Meer smaken, beter combineren

Bier gaat van zuur naar zoet naar bitter. En vergeet de kruiding niet die elk bier uniek maakt. Daarom leent bier zich uitstekend tot food pairing. Voor elk gerecht vind je een geschikt type bier die het geheel naar een hoger niveau tilt. Weet je niet waar te beginnen? Onze smaakwijzer geeft je inspiratie.

3. Van licht tot lekker zwaar

Het aanbod Belgische bieren is groot. Voor elke gelegenheid, voor elke persoon en voor elk gerecht is er een bier, van licht (3% alcohol) tot zwaar (13% alcohol). Kies verschillende soorten bier uit en laat je gasten kiezen welke variant het beste bij hen past.

4. Bier is feestelijk en elegant

Elk bier, z’n glas. Dat hoort zo, maar aan tafel is dat een ander verhaal. Dan heb je geen 33cl nodig, maar net genoeg om de smaak tot z’n volle recht te laten komen. Schenk het bier in een groot wijnglas, tot de helft gevuld. Dat is ideaal voor het aroma en heeft genoeg volume om de maaltijd te begeleiden. Met een fles van 75cl vul je vier glazen. Lees hier nog meer tips over hoe je bier schenkt. 

5. Je kan weinig fout doen

Durf je niet goed combineren? Je hoeft geen schrik te hebben om de mist in te gaan. Dit is geen exacte wetenschap. Volg je buikgevoel en gezond verstand. Bier proeven zit ons ten slotte in het bloed, nietwaar.

6. Bier is een dorstlesser

Bier is een ideale dorstlesser om je maaltijd te begeleiden. Van eten krijg je nu eenmaal dorst en dan is een biertje erg welkom.  

Bier met liefde gebrouwen drink je met verstand. 

Op zoek naar het perfecte bier bij jouw feestgerecht?

Onze smaakwijzer helpt je op weg! Je vindt er 360° aan smaken en bijhorende bieren. Heb je fantastische bieren ontdekt? Of ken je tips om te koken met Belgische bieren? Laat het ons weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons of #fieroponsbier.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!