Vissen van bij ons uit de onze Noordzee. Zeetong, rog en heek liggen op ijs op tafel.

Visser tot Vork: proef vis van bij ons in Brugge

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Van 28 augustus tot en met 1 oktober proef je in Brugge van het lekkerste dat de Noordzee ons te bieden heeft. De actie ‘Visser tot Vork! Proef vis van bij ons’ zet vis van bij ons in de kijker en ondersteunt zo lokale vissers en de visserijsector. 

46 visambassadeurs, 100% vis van bij ons

Ga tussen 28 augustus en 1 oktober langs bij een van de 46 Brugse visambassadeurs en ontdek er al het lekkers dat onze vissers aan land halen.

Reserveer een tafeltje bij een van de deelnemende restaurants en geniet van de lekkerste creaties met vis van bij ons. Of haal je verse vis bij een van de deelnemende vis(groot)handelaars. Je vindt hier alle deelnemers en info over de activiteiten tijdens de Visser-tot-Vork maand.

Visser tot vork 2023

De deelnemers werden geselecteerd op basis van duurzaamheid. De chefs verbonden zich ertoe om met lokale vissoorten te koken. De vis(groot)handelaars en reders engageren zich volgens de principes van de Visserij-verduurzaamt-certificering. Dit keurmerk houdt onder meer rekening met seizoensgebonden visvangst, selectieve visserijtechnieken om bijvangst te beperken, het gebruikte vismateriaal en de loon- en arbeidsvoorwaarden van de scheepsbemanning.

De actie ‘Visser tot Vork! Proef vis van bij ons’ is een initiatief van Flavourite Bruges (Stad Brugge), samen met Provincie West-Vlaanderen, Visit Bruges, Rederscentrale, Brexit Adjustment Reserve, Visgro vzw (de Beroepsorganisatie van de Vissector) en VLAM.

Plan jij een uitstapje naar Brugge?

Ga zeker eens langs bij een van de deelnemende visambassadeurs en post een leuke foto of video met #lekkervanbijons op FacebookInstagram of Twitter.

Blijf op de hoogte van onze laatste culinaire tips: schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Pinterest of YouTube.

© beeld 'Visser tot vork': Flavourite Bruges