Grande Réserve

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

De Grande Réserve is een karaktervolle Chimay-kaas. De korst wordt met de hand gewassen met het trappistenbier Chimay Grande Réserve. Het resultaat is een kaas met een amberachtige korst en een dun schimmellaagje. De textuur van de kaas is soepel met kleine gaatjes. In de mond proef je een lichtjes bittere toets die snel plaatsmaakt voor een uitgesproken aroma en een smeuïge textuur.

grande réserve

Qualité

Kazen van bij ons zijn gegarandeerd van topkwaliteit. Daar zorgt een systeem van voorzorgsmaatregelen en strenge controles doorheen de hele keten voor. Ook jij kan er bij de aankoop voor zorgen dat de kwaliteit van je stukje kaas optimaal blijft. Koop gekoelde producten zoals zuivel pas helemaal op het einde van je winkelbezoek. Gebruik een koeltas of koelbox als je inkopen doet en berg je boodschappen thuis meteen op. Tot slot is het belangrijk om kaas op de juiste manier te bewaren.

Préparation

Kaas is lekker op de boterham, bij het aperitief of in een salade, maar het is ook een dankbaar ingrediënt om te verwerken in gerechten. Als je gaat koken met kaas, is het belangrijk om te weten welke kazen ideaal zijn om te smelten en hoe je bijvoorbeeld kaas makkelijk kan raspen. Daarom bundelden we hier enkele basistips om te koken met kaas.

Santé

Kaas bevindt zich in de lichtgroene zone van de voedingsdriehoek en draagt in de aanbevolen hoeveelheid bij tot een gezonde voeding. Het is een goede bron van hoogwaardige eiwitten en calcium. Deze essentiële voedingsstoffen dragen bij tot de ontwikkeling en het onderhoud van onze spieren en onze botten. Meer weten? Lees hier alles over kaas in een gezonde voeding.

Préservation

Kaas op een correcte manier bewaren is nodig voor een optimale smaakbeleving en om bederf tegen te gaan. Kaas bewaren in de koelkast is al een goed begin. Hoe en hoelang kan je kaas bewaren? En kan je kaas invriezen? Je leest het allemaal in onze bewaartips.

Name cheesemaker
Chimay Fromages

Type of cheese
Halfharde kaas

Type of milk
Gepasteuriseerde melk

Flavour
Andere smaken