Gebraden kip uit de oven

Welke specerijen en kruiden passen goed bij kip?

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Een gebakken of gegrild stukje kip is al lekker op zich, maar door de juiste kruiden toe te voegen til je de smaakbeleving naar een niveau hoger. Tandoorikruiden, een Indiase kruidenmix, zijn populair, maar er zijn nog andere smaakmakers en lekkere kruiden voor kip. Van klassieke kipkruiden tot originele marinades: wij zetten ze op een rij en inspireren je graag met onze kruidige recepten met kip van bij ons.

Pulled chicken

De meest gebruikte manier om te marineren is een vochtige marinade op basis van olie of saus. Als je gaat barbecueën, kies dan ook eens voor een droge marinade, de zogenaamde dry rub. Tip: geef het kruidenmengsel voldoende tijd om in het vlees te trekken. Smeer je kip of stukken kip de avond ervoor of de ochtend zelf in. Verpak het ingesmeerde vlees in vershoudfolie en bewaar het in de koelkast. Zo kan het vlees rustig alle smaken van de marinade opnemen. Ben je bang dat de rub niet zou blijven kleven? Meng dan toch een paar lepels olie en smeer het vlees in met je handen of een kwast en breng dan de kruiden aan. Lees hier hoe je een hele kip kan kruiden voor de bbq.

Heb jij nog tips om kip te kruiden?

Er bestaan vast nog lekkere kruiden die wij hier niet vermelden. Ken jij er nog? Deel het met ons via een foto of video op Facebook, Twitter of Instagram en #lekkervanbijons. We horen ook zeker graag wat jouw top 3 van de lekkerste kipkruiden is!

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons ook op YouTube of Pinterest.