Vis in mand

Verrassende culinaire uitstap: het Vis- en Folkorefestival in Mariekerke

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Op 25 en 26 juni staan visdelicatessen en oude ambachten centraal in Mariekerke, een dorp in de provincie Antwerpen. Tijdens het 43e Vis- en Folklorefestival worden de straten van het voormalige vissersdorp ondergedompeld in een folkloristische sfeer. Kortom, een ideaal uitstapje voor visliefhebbers!

Het Vis- en Folklorefestival is een openluchtspektakel dat jaarlijks tot 20.000 bezoekers lokt naar Mariekerke. Laat je verleiden door de vele kraampjes vol met verse en verwerkte vis. Je vindt er al het lekkers dat de Noordzee ons te bieden heeft: een stukje Noordzeekrab, zeetong à la meunière, gebakken mosseltjes… Begin je al te watertanden? De meeste gerechtjes worden in kleine porties verkocht, zodat je van zoveel mogelijk lekkernijen kunt proeven.

Vis- en Folkorefestival

Wat valt er allemaal te beleven?

De culinaire tweedaagse wordt op zaterdag om 12u geopend met een vissersstoet. Aan de hand van praalwagens, reuzen en figuranten wordt het rijke vissers- en boerenverleden van het dorp tot leven gebracht. Wil je graag een portie verse vis inslaan, dan moet je zeker afzakken naar de vismijn aan ’t Kroekske. Op deze historische plaats wordt net als vroeger vis verkocht volgens het principe van de visafslag. In het verleden werd vis mondeling verkocht aan de hoogste bieder. De belleman zal op deze manier duizenden kilo’s verse vis verkopen.

Alle praktische info op een rij

Het Vis- en Folklorefestival vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 juni, van 11u tot 20u in Mariekerke (Bornem). Zaterdag is er een vismijn om 14u, 16u, 18u en 20u en zondag om 12u, 15u, 17u en 19u. De toegang is gratis.

Ging jij langs op het Vis- en Folkorefestival? Laat het ons weten en post een leuke foto of video met #lekkervanbijons op FacebookInstagram of Twitter.

© beelden: Vis- en Folklorefestival Mariekerke