Krokante roggevleugel met gebakken krieltjes en zoetzure komkommersalade

Vers opgevist in de lente: rode poon, rog en zeebarbeel

Kooktips

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Meer seizoensgebonden eten, da's altijd een goed idee. En dat geldt ook voor vis, schaal- en schelpdieren. Je kan jaarrond vis eten, maar elke vissoort heeft zo zijn momenten. In het voorjaar zijn bijvoorbeeld rode poon, rog en zeebarbeel op hun best. Ontdek hier hoe je met deze vissen van bij ons aan de slag kan en tover de lente op je bord.

Waarom kiezen voor seizoensvis bij ons?

Koken volgens het seizoen is een handige manier om meer variatie in je menu te krijgen. Dat er nog redenen zijn om volop te gaan voor seizoensvis van hier lees je hieronder.

Je kiest voor verse vis van topkwaliteit

Vissen volgen de seizoenen en dat merk je meteen aan de kwaliteit. Het beste aankoopmoment voor vis combineert een optimale kwaliteit (des te meer smaak!) met een voldoende aanbod in onze visveilingen en valt buiten het paaiseizoen (de periode dat vissen samenkomen in paaigebieden om zich voort te planten).

Roggefilet met witte asperges, mousselinesaus en waterkers

Je maakt een duurzame keuze

Onze vissers hanteren strenge normen en visquota die de Europese Unie oplegt. Er wordt bijvoorbeeld niet gevist in de paaiperiode, wat de vissen alle kansen op voortplanting geeft. Onze vissers dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. Er worden heel wat inspanningen geleverd om de biodiversiteit in de zee te beschermen. Zo is er o.a. ‘Visserij verduurzaamt’, een keurmerk dat onder meer rekening houdt met het gebruikte vismateriaal, selectieve visserijtechnieken om bijvangsten te beperken, seizoensgebonden visvangst en loon- en arbeidsvoorwaarden van de bemanning.

Door wat vaker te kiezen voor lokale vis in plaats van voor de populaire kabeljauw en zalm - die voor het overgrote deel geïmporteerd zijn - beperk je niet alleen je voedselkilometers, je ondersteunt er ook de Belgische vissers en economie mee.

Het is goed voor je portemonnee

Seizoensingrediënten zijn lief voor je portemonnee, want het aanbod is groot én de prijs scherp. Wil je weten wanneer een bepaalde vissoort een hogere aanvoer kent en dus ook voordeliger in prijs is? Onze viskalender helpt je op weg.

Papillote de grondin perlon au fenouil et aux tomates

Doen dit seizoen: koken met rode poon, rog en zeebarbeel

Bij een goed stukje vis hoort een even goed gerecht. Daarom vind je hier alvast recepten en tips om rode poon, rog en zeebarbeel nog lekkerder klaar te maken.

Maakte je een van onze gerechten?

We zijn benieuwd naar het resultaat! Of ken je nog andere recepten met rode poon, rog en zeebarbeel? Post een foto of video via FacebookTwitter of Instagram met #lekkervanbijons.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!