Salade de poire au fenouil, bleu et grains de blé

5 combinaties met kaas die je geproefd moet hebben

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Je hoeft geen foodpairingspecialist te zijn om te weten dat de aroma’s van kaas en bier goed matchen. Of er ontstaat een boeiend contrast of een totale harmonie. Vooral zure en droge bieren zorgen voor verfrissing en dat amuseert onze smaakpapillen. En zo zijn er nog combinaties met kaas die het proberen waard zijn. Noten en rozijnen? Natuurlijk, maar er is meer!

Vrienden van de kaas: onze 5 favoriete combo’s

We hebben in ons land zo veel lekkere kazen dat je eindeloos kan blijven variëren. Niets boeiender dan het zoeken naar nieuwe koppeltjes. We hebben er voor jou 5 uitgetest.

Rouleaux de pâte filo au chèvre et chutney de coings

Njam njam: kaas met jam

Zoet en zout zijn twee vrienden op een bord. Oude harde kazen bijvoorbeeld combineren perfect met chutneys. Deze ‘saus’ komt oorspronkelijk uit de Indiase en Pakistaanse keuken, maar ook met ingrediënten van bij ons kan je een heerlijke chutney maken. Een chutney van witloofappel en ui of paprika? Aan jou de keuze! En wist je dat ook confituren het verrassend goed doen bij kaas?

Tip: voor alles wat lekker is om in onze gerechten te gebruiken, vind je in de winkel even lekkere bioversies. Of koop je ingrediënten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt.

Verbaas met geitenkaas

Een salade met geitenkaas en wat honing smaakt altijd, maar echt verrassend is het niet. Geitenkaas in een zoet nagerecht zoals bijvoorbeeld crème brûlée is dan wel weer niet zo alledaags. Het klassieke recept is en blijft goed, maar waarom eens geen leuke variant proberen? Ga aan de slag met ons recept voor crème brûlée met geitenkaas en laat je tafelgenoten raden wat het geheime ingrediënt is.

Laat je de kaas niet van het brood eten

Brood? Ja! Een boterham of broodje met kaas mag dan heel gewoon zijn. Het gaat er hem om te variëren en te combineren met diverse broodsoorten. Brood heeft een neutraliserende functie en brengt de sterkste smaken in balans. Kies bij de zachte schimmelkazen bijvoorbeeld voor notenbrood en bij abdijkazen voor boerenbrood. Bij zoutere blauwschimmelkazen of oude kazen is rozijnenbrood een echte aanrader. Tip: snijd het brood zelf, dan kan je de snedes dikker maken. Je kan het brood eventueel wat zacht toasten. Of maak eens plukbrood.

Pain à effeuiller aux fromages belges et aux herbes

Welke Belgische kazen maken jouw kleine momenten groots?

Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram en post een leuke foto of video met #lekkervanbijons. Ken jij nog hemelse combinaties met kaas? We horen het graag.

Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes, zet dan onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.