Parijse champignons op wit aanrecht. Enkele champignons zijn versneden in schijfjes op houten snijpland. Er licht een mes en linnen handdoek naast.

Champignons bewaren, hoe doe je dat?

Productinformatie

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Champignons zijn lekkere, veelzijdige groenten. Je kan er elk seizoen heerlijke gerechten mee maken. Restjes champignons kan je dus makkelijk opwerken. Maar hoe bewaar je champignons zodat ze lang vers blijven? Ontdek het in onze tips.

Hoe champignons bewaren?

Champignons bewaar je het best in een plastic bakje of in een papieren zak. Leg ze daarna niet in de fruit- en groentesectie in de frigo want daar is het te vochtig. Bewaar ze op een hogere legger, of, nog beter, in een koele ruimte zoals de kelder.

Burger aux portobellos, oignons frits et Flandrien Mi-Vieux

Hoe lang kan je champignons bewaren?

Champignons kan je maximum één week bewaren. Als de champignons slap zijn, veel donkere vlekken hebben of beschimmeld zijn, zijn ze niet meer vers.

Champignons invriezen, kan dat?

Champignons bevatten van zichzelf veel water. Als je ze invriest, gaan ze nog meer water opslorpen. Water dat ze bij het ontdooien weer loslaten. We zouden dus niet aanraden om je champignons in te vriezen als je ze daarna wil bakken.

Soep maken van ingevroren champignons kan dan weer wel. In dat geval maak je de champignons schoon en snijd je eventueel het voetje af. Snijd de champignons daarna in schijfjes of partjes. Blancheer of sauteer (kort bakken in de pan) de champignons en laat afkoelen. Doe de champignons in een diepvrieszakje, sluit goed af, en vries in.

Aan de slag met champignons? Laat je inspireren door deze recepten!

Tip: koken met hoeve- of bioproducten?

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve, buurderij of boerenmarkt in jouw buurt? Rechtvanbijdeboer.be bundelt alle verkooppunten.

Probeerde jij een van onze recepten met champignons? Of ken je nog een gerecht of tips die je graag met ons wil delen? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!