Personeelsleden van Pain Pure staan met assortiment broden voor hun gezicht. Ze dragen een roze t-shirt met lila schort rond de heupen.

De biologische broden van Pain Pure: “We maken mensen graag blij.”

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Vrolijke lichte kleuren, een open bakkersatelier waar je de bakkers aan het werk kan zien en de geur van versgebakken brood. Het is aangenaam vertoeven in de biologische bakkerij Pain Pure van Deborah en Seppe in het Oost-Vlaamse Lokeren. Hier vind je geweldige desembroden op basis van spelt. Alles gemaakt met zo lokaal mogelijke, kwalitatieve en biologische producten. Lees hier over bakkerij Pain Pure, een verhaal over vakmanschap en passie voor pure, biologische ingrediënten.

Deborah en Seppe - © Pain Pure - Marie Houttequiet

Het begon als een hobby

Nog geen vijf jaar geleden was Deborah nog aan de slag als leerkracht. Hoewel ze haar job graag deed, voelde ze dat ze meer energie haalde uit handenarbeid. Omdat ze zelf enorm graag brood at, maar steeds vaker last had van haar vertering, begon ze op heel kleine schaal te bakken en te experimenteren met brood. Deborahs nieuwe hobby viel haar letterlijk en figuurlijk in de smaak. Al snel groeide de wens om er meer mee te doen. Zo begon ze twee dagen per week te bakken op bestelling. Geleidelijk bleek de vraag van familie, vrienden en buren groter te worden dan haar aanbod. Maar het was de coronacrisis die de vraag pas echt exponentieel deed stijgen. Deborah voelde dat ze aan haar fysieke limiet zat en dat ze haar uit de hand gelopen hobby niet meer alleen de baas kon. Daarom ontstond het idee om de zaak professioneel verder te zetten met haar echtgenoot Seppe.

Een bedrijf met zorgvuldig uitgedachte bedrijfsfilosofie

De intrede van Seppe in de bakkerij zorgde meteen voor een schaalvergroting. De bakkerij verhuisde van de tuin naar een modern en open pand in Lokeren. Marieke en Jordy versterkten het bakkersteam en de bakkerij begon haar brood aan te bieden via verschillende afhaalpunten in de regio en via Boeren en Buren

Winkel Pain Pure - © Pain Pure - Marie Houttequiet

De schaalvergroting betekende echter geen verloochening van de eigen waarden. Integendeel: “Onze biologische broden weerspiegelen wie we zijn en hoe we leven. We gingen al jaren naar de biowinkel en ik wilde ook voor mijn broden zo puur mogelijke ingrediënten gebruiken”, vertelt Deborah. Omdat ze bij Pain Pure het liefst met spelt en onbewerkte granen werken en ze bewust voor bio kiezen, klopten ze aan bij een gespecialiseerde molenaar in Aalter die ook zo lokaal mogelijk werkt. “De keuze van producenten was niet altijd gemakkelijk, maar intussen hebben we mooie samenwerkingen opgezet.”

Een persoonlijke en moderne aanpak

Als we Deborah en Seppe vragen wat de ambitie is van Pain Pure voor de komende jaren, zijn ze glashelder. “We willen nog groeien, maar tegelijk een goede balans behouden tussen werk en privé. Het is soms zoeken, maar mensen waarderen onze persoonlijke aanpak,” zegt Deborah. “We willen de mensen blij maken met ons product,” vult Seppe nog aan. “Zo leggen we in de presentatie van onze bakkerij niet de nadruk op ambacht en traditie. Hier vind je geen stoffig bakhuis waar de bloem in het rond vliegt en alles nostalgie uitstraalt. We zijn heel blij met ons prachtig open atelier, onze moderne webshop én vooral de beste biobroden en zoetigheden die je je kan inbeelden!”

Broodjes - © Pain Pure - Marie Houttequiet

Meer weten over bio?

Op allesoverbio.be vind je meer verhalen van producenten en boeiende bioweetjes.

Kies jij ook voor bioproducten? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram! Post een foto of video van jouw favoriete biologische ingrediënten of gerecht met #lekkervanbijons. Volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes.


Beeldmateriaal © Pain Pure - Marie Houttequiet