Aardbeienteelt in serre. Aardbeien hangen omhoog in de serre langs een witte goot. Er zijn groene en rode aardbeien.

Achter de schermen bij een Belgische aardbeienteler

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Onze Belgische aardbeien zijn echte smaakbommetjes waar je maar niet genoeg van krijgt. Ze geven je een instant zomergevoel en zelfs in de winter kan je Belgische aardbeien in de winkel vinden. Dat ze zo lekker zijn, is de verdienste van onze aardbeitelers die zorgvuldig te werk gaan om smaakvolle aardbeien te telen.

Een van die telers is Jan Jansen. Wij gingen bij hem op bezoek en kregen een woordje uitleg over het proces van de aardbeienteelt.

Vierde generatie aardbeienteler aan het woord

De familie Jansen startte met de aardbeienteelt in 1989. Jan Jansen is ondertussen al de vierde generatie. Hij is van jongs af aan in het bedrijf gerold. Al jarenlang werkt hij hard en met passie om in zijn serre lokale, smaakvolle aardbeien te produceren.

In die serre groeien zo’n 170.000 aardbeienplantjes, goed voor maar liefst 100.000 kilo lekkere, Belgische aardbeien van verschillende rassen.

Oog voor duurzaamheid

De familie Jansen werkt in de serre met biologische bestrijding. Daarnaast gebruiken ze ook zoveel mogelijk regenwater. Het overschot van het regenwater wordt daarna ontsmet en hergebruikt. Tot slot worden de plantjes na de teelt verhakseld. Het substraat wordt afgevoerd naar een composteerder, waar het een tweede leven krijgt. Op die manier probeert de familie Jansen zoveel mogelijk duurzaam te werken.

Het resultaat van al dat werk zijn heerlijke aardbeien. Die aardbeien zijn natuurlijk lekker uit het vuistje, maar je kan ze ook in heel wat gerechten verwerken. Hieronder vind je een aantal recepten met aardbeien die zonder twijfel in de smaak zullen vallen.

Aan de slag met Belgische aardbeien

Heb je zin in een lekker dessertje met aardbeien of een heerlijk fris drankje? Laat je inspireren door onderstaande recepten en geniet volop van onze Belgische aardbeien. 

Ben jij ook zo gek op aardbeien? Of heb je een van onze recepten met aardbeien geprobeerd? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto of video op Instagram met #lekkervanbijons!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!