Zoete aardappel

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, is zoet van smaak. Dat wist je waarschijnlijk al want hij heeft zijn naam niet zomaar gekregen. Maar wist je ook dat je zoete aardappel zowel in zoete als hartige gerechten kan verwerken? Poffen, roosteren, koken of verwerken in een dessert, met zoete aardappel kan je eindeloos variëren.

Zoete aardappel is enkel van juli t.e.m. september niet beschikbaar. 

Qualité

Een zoete aardappel moet stevig en onbeschadigd zijn. Als de aardappelen plekken of scheuten hebben, zijn ze niet meer vers.

Voorzie zo’n 200-250 gram per persoon.

Préparation

Met zoete aardappelen kan je evenveel lekkere bereidingen maken als met de gekende gele aardappel. Je kan ze koken, poffen, pureren, roosteren in de oven en je kan er zelfs frietjes van maken. Laat je creativiteit dus de volle loop en maak een heerlijk gerecht met zoete aardappel. Tip: zoete aardappel combineert het best bij vlees of gevogelte. 

Santé

De voedingswaarden van zoete aardappelen zijn vergelijkbaar met die van de aardappel. Ze bevatten evenveel koolhydraten als de gewone aardappel. Ze zijn tevens rijk aan vezels en vitamine A en een ook een goede bron van kalium. 

Préservation

Net zoals ‘gewone’ aardappelen, bewaar je zoete aardappelen op een koele, droge en donkere plek. Krijgen ze te veel licht, dan worden ze groen. Staan ze te warm, dan krijg je scheuten. Verwijder de scheuten en snijd het plekje errond goed uit.

Op de juiste plek kan je zoete aardappelen een maand bewaren.