Wraps met kip

Wraps met kip: da’s vullen, vouwen en smullen

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

Wraps met kip, die passen altijd in het menu! Je kan wraps maken met jouw favoriete ingrediënten en in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Ook zin in kakelend lekkere wraps met kip? Ontdek hieronder hoe je ze klaarmaakt!

Wraps maken, stap 1: het opwarmen

Of je nu warme of koude wraps met kip wil maken: de tortilla’s moeten sowieso eerst opgewarmd worden, zo zijn ze soepeler en makkelijker om op te rollen.

Je kan de tortilla’s opwarmen in de microgolfoven op een lage stand of in een antikleefpan zonder vetstof. Het verschil? In de pan zijn ze iets knapperiger. Let wel op, want in de pan branden ze ook sneller aan. Na het opwarmen hou je de tortilla’s warm door ze af te dekken met aluminiumfolie.

Enchilada wrap met kip

Heerlijke ideetjes om wraps met kip te maken

  • Marineer de kip voor extra smaak. De marinade maak je zelf met 2 el olijfolie, 1 fijngestampt teentje look, 1 el honing, het sap van een halve citroen, peper en zout. Marineer de kippenreepjes hier kort in en gril ze daarna in de pan.
  • Zachte geitenkaas is superlekker in wraps met kip. Besmeer de tortilla met de kaas en voeg dan de andere ingrediënten toe. Onze aanraders? Blokjes kip, geraspte wortel, sla, tomaat en reepjes rode paprika. Simpel, maar oh-zo smakelijk!
  • Bij wraps hoort traditiegewijs een smaakvolle salsa. Deze maak je zelf met (1 blikje) tomatenblokjes, 1 fijngesneden rode peper, 1 teentje fijngehakte knoflook, 1 tl komijn, sap van een halve citroen en een snufje zout. Doe alles samen in de blender, en klaar!
  • Nog zo’n topcombinatie: wraps met kip en spek. Het spek zorgt voor een krokant extraatje, en een honingmosterdsaus maakt het geheel helemaal af. De saus maak je met 2 tl honing, 2 tl mosterd, 2 el olijfolie, 1,5 tl mayonaise en een snufje peper.
  • Wraps maken hoeft niet per se met tortilla’s, ook een boterham kan perfect! Zo krijgt die dagelijkse brooddoos eens een andere toets.
  • Ten slotte nog een klassieker: wraps met kip-curry. Ga voor een lekker lichte curry door verse kaas, kerriepoeder, honing, peper en zout te mengen. Ontdek het volledige recept voor onze kip-curry.
  • Of wat dacht je van enchiladas met kip?

Opgerold staat netjes

De kunst is om je wraps met kip zo te vouwen dat er onderaan niets uitvalt:

  1. Leg de vulling in het midden, in een verticale lijn, en zorg dat je zowel boven- als onderaan enkele centimeters van de rand blijft.
  2. Vouw het onderste stukje omhoog zodat het net over de vulling plooit.
  3. Vouw het linkse stuk helemaal over de vulling en stop de tortilla er met je vingers stevig onder door de vulling naar links te trekken.
  4. Rol verder op naar rechts en je wraps zijn klaar om op te eten, zonder te morsen.

Gouden tip:

Leg de tortilla niet te vol, want dan helpen zelfs de beste vouwtrucs niet.

Wil je de wraps met kip in plakjes snijden en als hapje serveren? Dan volstaat het om de tortilla stevig op te rollen zoals een pannenkoek. Het uiteinde kan je “vastkleven” met roomkaas, mayonaise, of een andere saus die past bij je wrap. Je kan de aparte stukjes ook vastzetten met tandenstokers.

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

in de winkel vind je van alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken een even lekkere bioversie. Koop je graag rechtstreeks bij een hoeve, buurderij of een CSA-boerderij in jouw buurt? Check dan hier alle verkooppunten.

It’s a wrap! Maar hoe eet jij jouw wraps met kip graag?

Als hapje terwijl je tv kijkt, als volwaardig avondmaal, of misschien wel koud in de brooddoos: hoe eet jij wraps met kip het liefst? Of heb je nog originele recepten of tips voor ons om wraps te maken? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Wil je op de hoogte blijven van onze allerlaatste nieuwtjes? Dan kan je ons ook volgen op Pinterest, YouTube, of je inschrijven op onze nieuwsbrief!